Nagyon összetett ez a kérdés. Természetesen az alapvető probléma itt is a neoliberális politizálásban gyökerezik. Nézzük!

Kering a Facebookon egy kép Kádárról, aki azt mondja: "Viktor fiam, az én időmben Te is ingyen tanulhattál!"   Na, ez akkora hazugság, mint a Tejút-rendszerünk. Miből volt ingyen a felsőoktatás? Hiteleket vett fel az ország vezetése.... Valójában, mivel csak azt mondták a vezetők, amit akartak, az államadósság kifejezést 1990 után ismertük meg, pedig előtte is volt. Vajon akkor volt ennyi diplomás? Nem.

-Kuncze Gábor. Bevezette a megélhetési bűnözést. Sokan csak a kifejezést tulajdonítják neki, de az hozta magával a tetteket is, tehát engedélyezte a szabad rablást, ami onnantól kezdve már nem csak a legfelsőbb körök joga volt... Ide sorolom még a következő liberális intézkedéseket: munkanélküli segély, szociális segély és még lehetne sorolni... Ne keseredjen el, kedves Olvasó, nem egy antihumánus blogger írását olvassa! Természetesen egyetértenék ezekkel a segélyekkel, de hogy olyan szinten engedték ezt kihasználni emberekkel, na ezzel nem értek egyet. Kedves tüntető diák! Ezért is csinálod ezt a majomkodást, mert amit apád-anyád befizetett az államkasszába, ami a Te orvosi ellátásodra, taníttatásodra kellett volna menjen, az elúszik most a romaintegrációra! Gondolkodj! Ne a tandíj miatt tüntess, hanem azért, hogy a befizetett pénzek a helyükre kerüljenek!

A járulékok is annyira magasak ma Magyarországon, mert el kell tartani egy nagy, semmittevő réteget. Egy ismerősöm szemléltette mindig így a helyzetünket, például Ausztriához viszonyítva: "Gondolj bele, olyan, mintha egy futóversenyen indulnál, még talán jobb adottságokkal, mint az ellenfél, viszont a Te hátadra aggatnának egy 50 kg-os táskát!"
Hát így élünk mi itt Magyarországon. Ha nem lenne ez, akkor nem lenne a fiataloknak ilyen nehéz az otthonteremtés.

-Oktatási liberalizáció: Legyünk a 10 000 000 diplomás országa! Gondolkodj, kedves diák, van-e a csoporttársaid között olyan, akire azt mondod, hogy semmi keresnivalója felsőoktatási intézményben?  Nekem volt egy pár...

Mi volt a cél a szakmunkásképzés leépítésével és a temérdek államilag támogatott egyetemi, főiskolai hellyel?   Most látjuk, itt a válság, termelés semmi, bölcsészdiplomával pakolod a Tesco polcokon a Kínában gyártott füzetet. 

Kinek jó ez? Természetesen azoknak, akik beengedték a Tesco-t és hasznot húznak rajta! De ne felejtsd el, kedves diák, hogy ezek nagyon kevesen vannak és Te nem is leszel köztük!

Gondolkodjunk el tényleg azon, hogy milyennek kellene lennie egy társadalom összetételének? Kell ma Magyarországon ennyi diplomás? Nem kevés a tényleges termelés? Nem sok az import áru, amit itthon is meg tudnánk termelni? Termelő nélküli társadalom? Az milyen? Mindenki diplomás, de hideg van a lakásukban, mert az ő "ingyendiplomájuk" miatt meg kellett szüntetni a fűtésszerelő szakiskolákat... Persze mondhatnánk erre, hogy van épületgépész szak a Műegyetemen, de minden bizonnyal az ott lediplomázók 5%-a képes összeszerelni egy fűtési rendszert két kézzel. Kell ez nekünk?

Szóval, kedves Olvasó, diák nem diák, majomparádénak tartom ezt a tüntetéssorozatot, mert tényleg nem kell ennyi diplomás Magyarországon, már most túltelítettség van. Azért legyen ingyenes, hogy utána elmenjen valaki antropológus diplomával titkárnőnek? Arra ott kellene legyen a szakközépiskolai képzés! Persze, minden fiatal azt gondolja, hogy majd megváltja a világot, de aztán 10 év múlva rájön, hogy már el is felejtette, hogy az volt a cél.... Majomparádé, mert ez megint egy álprobléma: a valódi probléma ott van, amit az előbb ecseteltem is nagy vonalakban, ELHERDÁLJÁK a befizetett pénzünket. Mert kell a romaintegrációra, a munkanélküli és szociális segélyekre, az ingyen egészségügyre, amiket nagy részt tudjuk kire költenek.

Hoffmann Rózsának üzenem: nem kell keretcsökkentés, elég lenne írásbeli és szóbeli felvételi, mert akkor még annyi se tanulhatna ingyen, mint az új keret, meglátnák a jelentkezők 70%-ának helyesírását, és már röpülnének is a felsőoktatás közeléből!

Az aktuális politikai elitnek pedig azt üzenem, hogy SZÁMOKAT SZERETNÉK LÁTNI, hogy pontosan mire megy el az adófizetők pénze!

Ja, és nem tudom kihagyni, hogy ne hozzam szóba a listázást, amitől annyira retteg Rogán, Mesterházy és többi sorsomról döntő, hogy amikor megszülettek, felvették őket egy listába, a kórház újszülötteinek listájába, aztán amikor óvodába kerültek újra felírták őket egy listára, az oviscsoport névlistájába, majd már komolyabb lista készült, az első iskolai osztályuk névlistájába írták a nevüket, utána a középiskolai osztálynapló listájába írták a nevüket, aztán még aki eljutott odáig, a felsőoktatásban is írtak listát, amire felírták őket. Hogy ezek ellen miért nem tiltakoznak????

book_monkey_web.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://soosorsi.blog.hu/api/trackback/id/tr464963084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása