Vettünk egy kis házat. Még nem lakunk benne, de már fűteni szoktunk néha. Van benne egy cserépkályha, aminek nagyon örültünk, nagyrészt ezért is döntöttünk e ház mellett. Azóta már van benne egy Salgó sparhelt, fekete. Van az udvaron több fa is, de most legyen szó a platánról. Ez egy juharlevelű platán, ami a keleti és nyugati platánok találkozásából létrejött (létrehozott?) fafajta. Gyönyörű és nagyon jó árnyékot ad nyáron. Még sok rajta a galamb, viccesen meg is jegyeztem, hogy a diófáról dió hullik, a gesztenyefáról gesztenye, a mi platánunkról meg galambszar! Hú, hát levél az nem tudom mennyi van rajta, de iszonyatosan sok, az biztos! Szedtük össze a levelek egy részét, ami a héten hullott le, lett annyi, hogy 5 nagy kukás zsákba tettük. Ezeket aztán kivittük az erdőbe, hogy kiborítsuk. Igen, tudom, hogy lehetett volna otthon komposztálni és jövő tavasszal bekeverni a virágföldbe, de a komposztálóra véletlenül ráboríttattam a kerti WC-t. Már inkább a falevelek brikettálásán gondolkodunk, amivel ugye szintén lehetne fűteni. Ki kellene szárítani és összepréselni, aztán már mehet is a sparheltbe. Ebből a levélmennyiségből egész télre elég lenne, persze csak begyújtósnak, mert szerintem szárazon a falevél még préselve is iszonyú hamar elég. Nagyon félek, hogy egyszer nem lesz majd fánk, ezért most minden éghető anyagot elteszünk, amíg nem lesz saját erdőnk. Pont mikor vittük a leveleket kiönteni, ott az úton is voltak letört faágak, hú, mondom ezt haza kell vinnünk! Ezeket összetörjük kisebb darabokra, és tökéletes begyújtós lesz belőle. Ajánlom mindenkinek, aki fával tüzel, hogy ha az úton lát ilyen faágakat, akkor nyugodtan vigye haza és használja, legalább végez egy kis természetvédelmi takarítást is!

platán.jpg

Milyen szörnyű, hogy a természetvédelemről az LMP jut eszembe, aminek semmi köze ahhoz, csak a médiában úgy állíttatta be magát, csak azért, hogy a fiatalok, akik már foglalkoznak ezzel a kérdéssel, rájuk szavazzanak. Azóta egyszer láttam, hogy pár facsemetét elültettek, de ez semmi. Hogy most mi lesz velük? Hétvégén volt Csillebércen (?!) a párt kongresszusa, amin az Együtt 2014. formációval kapcsolatban kellett dönteniük. Az egyik alternatíva az volt, hogy szerkezetileg is beépüljenek-e ebbe a tömörülésbe, a másik az pedig az, hogy szerkezetileg nem épülnek be, csak majd tárgyalhatnak a beépülésről. Húúúú! Erős! Ráadásul ezért lemondott a frakcióvezető és a helyettesei is! Mit kell álszenteskedni, úgyis összefognak majd akkor! Imádom ezeket a politikai játszmákat!

lmp_4k_01.jpg

Igaz a Lenhardt-ügy már valamennyire lecsengett, de azt még hozzá kell fűznöm, hogy ma Magyarországon tényleg ennyire korlátolt gondolkodásúak az emberek! A nemzeti oldal éljenzi Ángyánt, hogy szembement a frakciófegyelemmel és elmondta az igazat. De amikor Lenhardt Balázs csinálja ugyanezt, akkor nem "igazmondó juhászként" dicsőítik, hanem rámondják, hogy szétzilálja a pártot, a frakciót. Még mikor Lenhardt azt válaszolja egy internetes hozzászóló ezen felvetésére, hogy ő nem tud elhallgatásba burkolózni, akkor is azt írja Neki, hogy ez a széthúzás csak árt, és akkor is hallgatni kellett volna! Ezek az emberek mondják mindig felháborodva, hogy ilyen meg olyan nevű politikusok nem mondják ki az igazat, de amikor az ő oldalán valaki kimondja, akkor annak meg azt mondja, hogy inkább kussolni kellett volna! Hogy van ez?

Len.JPG


Ez a média tényleg elbutít. Egyszerűen hihetetlen. Van egy példaképe (legyen az ember vagy párt) az embernek, és megkérdőjelezhetetlenül elhisz neki mindent. Hihetetlen. Bár lehet, hogy az én helyzetem sokkal rosszabb a példaképemmel - ember és Magyarország Országgyűlési Képviselője-, mert ugye sok dologban egyetértek vele, de vannak olyan hülyeségek, ami alapján meg elítélem a saját kis értékrendszerem alapján. Önellentmondásba keveredtem a példaképpel kapcsolatban!

A bejegyzés trackback címe:

https://soosorsi.blog.hu/api/trackback/id/tr504914060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása