Jaj, a mai magyar valósághoz már más sem hiányzott, mint a kormánypárti oktatásért felelős államtitkár és a szintén kormánypárti volt oktatásügyi miniszter nézetkülönbségei.

Nézzük előbb őket: Hoffmann Rózsa a KDNP színeiben kapta ezt a megbízatást. Kiverte a biztosítékot a reformjaival, de véleményem szerint csak azért, mert Magyarországot lassan már "az 5 millió felsőoktatásban résztvevő diák országának" lehetett volna nevezni, ha nem tesz valaki radikális lépéseket.

Pokorni Zoltán: Minisztersége alatt válik tandíjmentessé az első diploma megszerzése, létrejön a felsőoktatásban az intézményi integráció, lehetővé válik a Diákhitel felvétele és jelentősen bővül a tudomány központi támogatása. Az utóbbi időben inkább liberális elképzelései vannak az oktatásról, sokan Magyar Bálint-pártinak mondják. A köpenyről: "Kötelezővé nem tenném, azt gondolom, hogy ez az idő elmúlt. Nem jó üzenet ez."

Először egy kis felsőoktatásozás:

A Központi Statisztikai Hivatal felmérése szerint a diplomás fiatalok foglalkoztatási rátája az elmúlt tíz évben jelentősen csökkent (magyarul sokkal kevesebb diplomás kap munkát-én), amiben a válság is szerepet játszott, de a folyamat korábbról eredeztethető. Általában mindenkinek van az ismerősei körében valaki, aki lediplomázott, de nem talál a szakmájában munkát, mondjuk találkoztam olyannal is, aki kapott egy himi-humi diplomát és ő már valaki lett, nem vállalt el mást, csak ami szerinte elvárható egy diplomával. Szerintem meg papírt tologatni lehet diploma nélkül is. Na mindegy is, de ha nem szabunk határt ennek a mérhetetlen felsőoktatásnak, akkor munkanélküli diplomásokból lehet majd gátat építeni, ha árad a Tisza. Nem is értem, hogyan juthattunk el idáig. Vitatkozunk itt, hogy csak nyelvvizsgával lehessen bejutni a felsőoktatásba, de szerintem a legjobb szűrő az lenne, ha csak jó helyesírással vennének fel. Akkor nem lenne probléma, negyed ennyi ember se jutna be, sokkal nagyobb ázsiója lenne a diplomának is. Bár a munkáltatók is teszik a himi-humi főiskolák és tanulóik alá a lovat, mert már lassan az élelmiszerbolti eladónak is diploma kell. Kereslet-kínálat.


De térjünk akkor a fő témánkra: iskolaköpeny.

Melyik a világ legismertebb iskolaköpenye?

harry-potter-5555.jpg

Talán ez.

Ha levonjuk a következtetést a Hollywoodi szuperfilmekből és előrelátóak vagyunk, akkor természetesen kell az iskolaköpeny. Gondoljunk csak bele, az emberiségnél minden abból indul, hogy kinek mennyi pénze van. Ráadásul azzal, hogy kinek milyen autója van, ki milyen házban lakik, kinek milyen állása van, ma már azt is ide vehetjük, hogy kinek milyen okostelefonja van (gondoljunk csak bele, milyen idióta ez a világ, hogy azt nézzük, hogy a másiknak milyen okostelefonja van!?!?) csak tovább mélyítjük az emberek közötti szakadékot. Szép gondolat volt a dúsgazdag, unatkozó Marx-gyerektől a mindenki egyenlő, de ez megvalósíthatatlan, az ember nem olyan természetű. Ezért gondolom, hogy kell az iskolaköpeny. Vagyis ez az egyik ok. A liberálisok ráadásul szeretik ezt az egyenlő témát, nem is értem, hogy már Kuncze vagy Hillerpifti miért nem vezette be a köpenyt. Nekünk még volt köpenyünk alsóban. Ha józan paraszti ésszel belegondolunk nem is a kisgyerekekkel van baj, hanem már amikor nőnek, kezdődik a versengés, a szegényebb, csúnyább, szerencsétlenebb lenézése. Kicsit lehetne csorbítani a problémát a köpennyel. Természetesen csak egy fajta köpenyt lehetne engedélyezni!

A másik probléma, hogy a fiatal lányok, egyik-másik már 10 éves korától, úgy öltözik, mint a mi korunkban egy 18 éves. Egyik gimis osztálytársam a főiskolán járt tanítási gyakorlatra és már 5 éve azt mesélte, hogy a 12 éves kiscsajon csípőnadrág, a tangabugyija meg totál kilógott belőle. Nagyon gáz, főleg belegondolni abba, hogy normálisnak akarod nevelni a gyereked, és akkor ilyen kis kurvák miatt a Te gyerekednek is kell majd a kilógó tanga. Na ezért is jobb lenne ez a köpeny téma.

A harmadik meg az, hogy a sátoraljaújhelyi bv-intézet lakóinak lenne munkája.

Szóval minden ellenző gondolkodjon el.

20120831-angus-young-az-acdc-ausztral2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://soosorsi.blog.hu/api/trackback/id/tr954698070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása